Achter de machine

Achter de machine

Ik ben Editha Takken-Bergkotte (1975) uit Alphen aan den Rijn, moeder van twee dochters; een schaatsende (Maxime) en een wielrennende (Roxanne) en getrouwd met Tim Takken.

Sinds februari 2017 ben ik de trotse eigenaar van “Atelier LeerStof”. Na het behalen van mijn Costumière diploma in 2016 en het theoretische gedeelte van de Coupeuse opleiding in 2017 bij de Danckaerts Modevakschool vond ik het “tijd” om te starten met “Atelier LeerStof”. Na de vele studie uren werd het ook tijd voor iets nieuws en mijn opgedane kennis in de praktijk te brengen! In juni 2018 ben ik geslaagd voor mijn eerste praktijk deel van het Coupeuse examen, het colbert.

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd patronen op maat te tekenen voor zowel dames als kinderen, naaitechnieken,textielwarenkennis en proportieleer. Vooral het toepassen van proportieleer is belangrijk in het modevak; wie vindt er tegenwoordig nou nog een kledingstuk die direct de juiste maat heeft? Momenteel ben ik bezig met het praktische gedeelte van de opleiding tot Coupeuse. Naast mijn opleiding ben ik dan nu ook gestart met kleding voor dames en kinderen op maat te maken!

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat mijn voorkeur voor materialen waarmee ik werk uitgaat naar leer. De geur en de duurzame uitstraling, de verwerking en het resultaat ervan geven mij echt een “wauw” gevoel en maken mij enthousiast! Zo ontstond Atelier LeerStof!

Skatecovers.nl

Al op jonge leeftijd ben ik besmet het “schaatsvirus” en zo ontstond in februari 2017 skatecovers.nl. Enthousiast word ik van het maken van mijn custom-made skatecovers! Ik ontwerp en maak de custom-made schaatshoezen helemaal zelf! In de skatecovers komen al mijn hobbies uit het verleden en heden samen! Fotografie, schaatsen & creativiteit!! Hoe mooi is dat?!

Nemen jullie maar gauw een kijkje op mijn site en neem gerust vrijblijvend contact met me op voor meer informatie over de mogelijkheden bij Atelier LeerStof!

Editha